Knežević će podijeliti informacije ‘od kojih će mnogima biti neprijatno’

Poduzetnik Duško Knežević je vlasnik Atlas grupe i bio je blizak prijatelj bivšeg predsjednika Crne Gore i čelnika DPS-a Mila Đukanovića.

Velika Britanija je izručila Crnoj Gori odbjeglog poduzetnika Duška Kneževića kojeg Specijalno državno tužilaštvo tereti za utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

S aerodroma u Podgorici u pratnji policije odveden je do Višeg suda, gdje će biti saslušan, nakon čega će Sudsko vijeće odlučivati hoće li ostati na snazi ili biti ukinuta ranija odluka o pritvoru, koji mu je određen dok je bio u bjekstvu.

Knežević je vlasnik Atlas grupe i bio je blizak prijatelj bivšeg predsjednika Crne Gore i čelnika DPS-a Mila Đukanovića.

On je 2019. objavio videosnimku na kojoj se vidi kako visokom zvaničniku Đukanovićeve stranke navodno daje omotnicu s novcem za kampanju DPS-a za parlamentarne izbore 2016. godine.

“Duško Knežević je poručio da dolazi u Crnu Goru da dokaže svoju nevinost, kao i da saopšti informacije od kojih će, kako je naveo, mnogima biti neprijatno”, javlja Al Jazeerin Predrag Tomović.

Izvor: Al Jazeera