Pusić: Cvitan dostojna zamjena Bajiću

Hrvatska šefica diplomatije smatra da je prednost Cvitana što 'ni na koji način nije politizirana osoba' (Pixsell)

Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da bi direktor Uskoka Dinko Cvitan bio dostojna zamjena glavnog državnog odvjetnika, umjesto Mladena Bajića, koji tu dužnost obavlja već 12 godina.

“Mladen Bajić je odlično radio svoj posao, pogotovo u zadnjem mandatu, i nisam si mogla zamisliti nekoga tko bi mu mogao biti dostojni zamjenik dok se kao prijedlog nije pojavio Dinko Cvitan”, kazala je Pusić novinarima.

Hrvatski mediji izvještavaju da će vlada Cvitana predložiti za glavnog državnog odvjetnika umjesto Mladena Bajića.

Reklama

Pusić smatra da Cvitan ima prednost što je do sada u svim predmetima najuže sarađivao sa Bajićem i zbog čega je “važno biti u temi, a ne tek se upoznavati”.

Prednošću smatra i to što Cvitan ni na koji način nije politizirana osoba.

“On je jedna od vrlo, vrlo rijetkih ili jedinih osoba za koje bi se moglo zamisliti da može biti dostojni nasljednik glavnog državnog odvjetnika Bajića”, rekla je Pusić.

Reklama

Vlada bez potvrde informacije

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić neizravno je u srijedu potvrdio da Bajić više neće obavljati dužnost državnog odvjetnika.

“S Mladenom Bajićem odlično surađujem te očekujem da ću tako surađivati i s njegovim nasljednikom, tko god bude. Sabor daje završnu odluku o imenovanju”, kratko je Miljenić u Koprivnici novinarima komentirao još neslužbene informacije da će umjesto Bajića za glavnoga državnog odvjetnika biti imenovan Cvitan.

Reklama

Za sada se u vladi nije mogla dobiti potvrda informacije objavljene u medijima da će Cvitan biti predložen za glavnog državnog odvjetnika, umjesto Bajića.

Zagrebački Jutarnji list u srijedu je objavio da je premijer Zoran Milanović u utorak odvojeno primio Cvitana i Bajića te im osobno “priopćio odluku vlade” da će Cvitana predložiti za šefa DORH-a.

Cvitan je u utorak navečer za Hinu rekao da je odluka o tome ko će biti na čelu DORH-a na Vladi i Hrvatskom saboru te da ne želi ništa prejudicirati, ni komentirati.

Izvor: Agencije