Bećirović: Netačan izvještaj SOA-e o stranim borcima iz regije

Hrvatska sigrunosno-obavještajna agencija objavila je godišnji izjveštaj o sigurnosnoj situaciji u toj zemlji i okruženju. Navode da postojanje brojnih radikalnih islamista u hrvatskom jugoistočnom susjedstvu povećava rizik od terorističke prijetnje za cijelu Jugoistočnu Evropu. Ističu da je u državama regiona trenutno više od 10.000 sljedbenika selefizma, i da su među njima i pripadnici koji odobravaju […]

Hrvatska sigrunosno-obavještajna agencija objavila je godišnji izjveštaj o sigurnosnoj situaciji u toj zemlji i okruženju.
Navode da postojanje brojnih radikalnih islamista u hrvatskom jugoistočnom susjedstvu povećava rizik od terorističke prijetnje za cijelu Jugoistočnu Evropu.
Ističu da je u državama regiona trenutno više od 10.000 sljedbenika selefizma, i da su među njima i pripadnici koji odobravaju terorističke napade.
Agencije iz BiH tvrde da sa hrvatskim kolegama nikad nisu razmijenili takve podatke i da je riječ o proizvoljnim procjenama.

Iz Kraljeva se javio Damir Bećirović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i član Zajedničke komisije za nadzor nad radom Sigrunosno-obavještajne agencije