Trump nije uspio osporiti svjedočenja prije novog suđenja

Suđenje je prethodno bilo zakazano za 25. mart, ali je prošle sedmice odgođeno za najmanje mjesec dana.

Bivši predsjednik i budući republikanski predsjednički kandidat izjasnio se nedužnim po 34 tačke optužnice za krivotvorenje poslovne dokumentacije (Cristobal Herrera Ulashkevich/EPA-EFE)

Donald Trump nije uspio osporiti svjedočenja Michaela Cohena i Stormy Daniels na njegovom nadolazećem suđenju po optužnici da je njegov bivši advokat platio glumici u filmovima za odrasle za šutnju prije izbora 2016. godine.

Trump je prošlog mjeseca zatražio od suca Juana Merchana da blokira njihovo svjedočenje, tvrdeći da je Cohen u prošlosti lagao i da će vjerovatno ponovno lagati te da će Daniels, čije je pravo ime Stephanie Clifford, nastojati iskoristiti suđenje da unovči svoju priču, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

Plaćanje kazne

Bivši predsjednik i budući republikanski predsjednički kandidat izjasnio se nedužnim po 34 tačke optužnice za krivotvorenje poslovne dokumentacije, čime je želio prikriti da je platio Cohenu za isplatu Daniels kako bi šutjela o odnosu koji je imala s Trumpom 2006. godine, a koji Trump negira.

Suđenje je prethodno bilo zakazano za 25. mart, ali je prošle sedmice odgođeno za najmanje mjesec dana.

Advokati bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa saopćili su da on ne može pronaći privatnu kompaniju koja bi garantovala 464 miliona dolara koje mu je sud naložio da plati u građanskoj parnici u slučaju prevare u New Yorku, što bi mu omogućilo da podnese žalbu, podsjeća Tanjug.

Da bi podnio žalbu, on prvo mora položiti novac na račun Apelacionog suda ili garanciju na puni iznos, ali je, prema riječima advokata, 30 osiguravajućih kompanija odbilo njegove zahtjeve za pomoć.

Izvor: Agencije