Video: Al-Qassam projektilima cilja izraelski dron

Al-Qassam od početka izraelske kopnene operacije krajem oktobra prošle godine dokumentira svoje operacije protiv snaga i vozila izraelske vojske.

Pripadnik brigada Izz al-Din al-Qasam (društvene mreže)

Brigade Izz al-Din al-Qassam, vojno krilo Hamasa, u ponedjeljak su emitovale snimke vojne operacije za koju navode da je izvedena zajedno s Brigadama mudžahedina, ciljajući projektilima SAM 7 izraelski dron iznad grada Gaze.

Al-Qassam je, također, objavio da je u oblasti Al-Hawooz, u zapadnom dijelu Khan Younisa, u južnom Pojasu Gaze, dvjema protutenkovskim i protupješadijskim granatama gađao grupu od 15 oficira i vojnika izraelske vojske koji su se sklonili u jednu kuću.

U saopćenju se navodi da su borci Al-Qassama čuli jauke izraelskih vojnika nakon što su se našli usred požara u kući u kojoj su bili skriveni.

Objavio je, također, da je snajperom ustrijelio dva izraelska vojnika u naselju Al-Amal, u zapadnom dijelu Khan Younisa. Osim toga, njegovi borci su se na istom mjestu sukobili s izraelskim pješadijskim snagama, ostavljajući iza sebe “mrtve i ranjene” u neprijateljskoj vojsci.

‘Savršena’ zasjeda

Al-Qassam od početka izraelske kopnene operacije krajem oktobra prošle godine dokumentira svoje operacije protiv snaga i vozila izraelske vojske – u različitim borbenim pravcima – koristeći u tim operacijama snajpere, protupješadijske i protuoklopne rakete, ali i postavljajući zasjede neprijatelju.

Brigade Al-Quds, vojno krilo pokreta Islamski džihad, saopćile su da su salvama raketa gađale okupljališta okupacijskih vojnika na koridoru Netzarim, na sjeveroistoku centralne regije.

Emitovane su scene koje prikazuju njihove borce kako gađaju vojnike i vozila izraelskih snaga u istočnom dijelu Jabalije.

Izvor: Al Jazeera i agencije