Teheran kaže da će odlučno odgovoriti na svaki napad

Predsjednik SAD-a Joe Biden je ranije objavio da je odlučio kako odgovoriti na smrt američkih vojnika u Jordanu.

Iran je 15. januara napao, kako kaže, izraelski 'špijunski štab' u iračkoj poluautonomnoj regiji Kurdistan (Reuters - Ilustracija)

Iranski izaslanik pri Ujedinjenim narodima Amir Saeid Iravani upozorio je da će Teheran odlučno odgovoriti na svaki napad na njegovu teritoriju, njegove interese ili iranske državljane izvan svojih granica, objavili su državni mediji u srijedu.

Komentar Amira Saeida Iravania dolazi dan nakon što je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden objavio da je odlučio kako odgovoriti na napad dronom iračke grupe koju podržava Iran, u kojem su ubijeni pripadnici američke vojske u Jordanu, ali bez detaljnijeg objašnjenja.

Napadi u Siriji

Nekoliko pripadnika Iranske revolucionarne garde ubijeno je nakon izraelskih udara u Siriji, pri čemu je pet članova poginulo 20. januara, a još dva 25. decembra.

U ponedjeljak je još jedan izraelski napad pogodio ono što je iranska novinska agencija Tasnim opisala kao “iranski vojni savjetodavni centar” u Siriji, ubivši dvoje ljudi, ali je iranski izaslanik u Siriji negirao detalje o meti i rekao da žrtve nisu iranske.

Iran je 15. januara napao, kako kaže, izraelski “špijunski štab” u iračkoj poluautonomnoj regiji Kurdistan.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada