Poljski poljoprivrednici nastavili blokadu granice prema Ukrajini

Prema navodima ukrajinskih medija, Evropska komisija razmatra nova ograničenja za ukrajinske prijevoznike koji prevoze robu preko Poljske.

U kolonama na blokiranim prijelazima je više od 600 ukrajinskih kamiona (Grzegorz Momot / EPA-EFE)

Poljski poljoprivrednici nastavljaju blokadu saobraćaja na tri granična prijelaza prema Ukrajini, pri čemu se na Ugrinivu i Jagodinu propušta određen broj kamiona, dok je Rava Ruska potpuno zatvorena.

U kolonama na blokiranim prijelazima je više od 600 ukrajinskih kamiona, od kojih je njih 350 u koloni kod prelaza Jagodin, izjavio je Andrij Demčenko, portparol Ukrajinske granične službe, prenosi Ukrinform.

Demčenko je naveo da je u prethodna 24 sata samo 50 kamiona prošlo prelaz Jagodin, koji je glavni granični prijelaz za kamione iz Poljske u Ukrajinu.

Velike kolone i na deblokiranim pravcima

Velike kolone kamiona su i na prethodno deblokiranim pravcima Krakivec i Šegina, pri čemu najmanje 1.000 kamiona čeka da pređe Krakivec, a njih 700 Šeginu.

Prethodno je The Kyiv Independent prenio da Evropska komisija navodno razmatra nova ograničenja za ukrajinske prijevoznike koji prevoze robu preko Poljske.

Izvor: Agencije