Gerard Depardieu pušten nakon ispitivanja zbog navodnih seksualnih napada

Depardieu je pušten nakon ispitivanja o optužbama dvije žene da ih je seksualno napastvovao na filmskim setovima.

Jedna od vodećih francuskih filmskih zvijezda, Depardieu nalazi se usred brojnih optužbi za seksualno zlostavljanje [Boris Pejovic/EPA]

Francuski glumac Gerard Depardieu pušten je nakon što ga je policija ispitala u vezi s optužbama za seksualni napad, rekao je njegov advokat.

Francuski mediji objavili su ranije da je Depardieu u policijskom pritvoru zbog ispitivanja o optužbama dviju žena da ih je seksualno napastvovao na filmskim setovima.

Obraćajući se novinarima dok je izlazio iz policijske stanice u 14. okrugu Pariza, glumčev advokat, Christian Saint-Palais, rekao je: “Više nije zadržan u policijskoj stanici.”

Depardieu (75), jedna od vodećih francuskih filmskih zvijezda, bio je u usred niza optužbi za seksualno zlostavljanje posljednjih godina koje su ocrnile njegovu ostavštinu i razotkrile šire podjele o seksualnom ponašanju u Francuskoj.

BFMTV i Le Parisien objavili su da se policijski poziv odnosi na optužbe za seksualno zlostavljanje koje su podnijele dvije žene koje ga optužuju za ‘pipkanje’ tokom snimanja, jedna 2014, druga 2021.

Navodni napad iz 2014. prijavljen je policiji u januaru ove godine, objavio je Le Parisien.

Drugi navodni napad uključivao je 53-godišnju filmsku dekoraterku. Tvrdila je da je Depardieu zgrabio i gnječio po struku, trbuhu i grudima tokom snimanja filma Les Volets Verts (Zeleni kapci), prema advokatici Carine Durrieu-Diebolt, kada je podnijela prijavu pariškom tužilaštvu u februaru.

Depardieu se već suočava s optužbama za silovanje, kao i s tvrdnjama o napadima o kojima je govorilo desetak žena. Depardieu je sve optužbe odlučno negirao.

Izvor: Agencije