Nova tužba protiv Depardieua zbog seksualnog napada

Francuskog glumca je za seksualno uznemiravanje i napade dosad optužilo 13 žena, no on negira optužbe.

Glumac Gerard Depardieu je navodno napao dizajnericu produkcije tokom snimanja filma 'Les Volets verts' 2021. godine (EPA-EFE/CLEMENS BILAN)

Protiv francuskog glumca, 75-godišnjeg Gerarda Depardieua, podnesena je nova prijava za seksualni napad, navodno počinjen tokom snimanja filma 2021. godine, objavila je u advokatica Carine Durrieu-Diebolt.

Pravna zastupnica već brani glumicu Charlotte Arnould, navodnu žrtvu silovanja, zbog čega je u decembru 2020. podignuta optužnica protiv francuskoga glumca, a u petak je Pariskome javnom tužilaštvu proslijedila novu tužbu protiv Depardieua, u kojoj se navode seksualni napad, seksualno uznemiravanje i seksističke uvrede.

Glumca je za seksualno uznemiravanje i napade dosad optužilo 13 žena, no on negira optužbe, prenosi Hina, pozivajući se na AFP.

Optužbe dizajnerice produkcije

Prijavu je ovaj put podnijela dizajnerica produkcije na setu po imenu Amelie, koja je za portal Mediapart rekla kako je 10. septembra 2021. Depardieu najprije vrijeđao, kazavši više vulgarnih primjedbi, a zatim je “brutalno zgrabio” i seksualno uznemiravao.

Događaj datira iz 2021. godine i, prema riječima advokatice nije zastario, a dogodio se na snimanju filma Les Volets verts u Parizu.

Prijavljeni napad su navodno prekinuli glumčevi tjelohranitelji.

Ponovljene optužbe protiv Depardieua u Francuskoj su podijelile kulturne i kinematografske krugove, a feminističke grupe žestoko su ustale protiv onih koji su na strani glumca.

Izvor: Agencije