Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić ušla u deveti dan

Kako navodi policija, provjeravaju se sve činjenice i osobe koje se mogu dovesti u vezu s nestankom djevojčice.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13:45 u Banjskom Polju kod Bora (Tanjug/Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije)

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom Polju kod Bora, ušla je u deveti dan.

Policija nastavlja operativan intenzivan rad. Provjeravaju se sve činjenice i osobe koje se mogu dovesti u vezu s nestankom djevojčice, navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Policijske patrole i dalje su u Banjskom Polju, a policija i dalje pretražuje teren, prenosi Tanjug.

U prethodnih sedam dana specijalistički timovi pretražili su okolinu kuće kao i divlju deponiju na starom banjskom putu, a pretražuju se i kuće ljudi koji tu ne žive.

Istraga proširena i na Austriju

“Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena”, izjavila je Bojana Otović-Pjanović iz MUP-a.

Istraga je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu potjernicu.

Bečka policija saopćila je da je u toku istraga je li djevojčica koja je u subotu u večernjim satima viđena na tramvajskoj stanici u Beču zaista nestala Danka Ilić iz Bora.

Aktiviran sistem ‘Pronađi me’

Policija dodaje kako je u stalnom kontaktu s vlastima Srbije.

“Državljanin Srbije koji živi u Beču vidio je, prema vlastitim izjavama, dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji na tramvajskoj stanici u centru Beča 30. marta 2024. oko 20 sati. Sa detetom su bile dve žene. Kontaktirao je vlasti Srbije. Kontaktirali su bečku policiju. Svedok je ispitan i obezbeđen je snimak koji je čovek napravio o svom zapažanju. Tačne okolnosti, posebno da li se zaista radi o nestaloj devojčici, predmet su istrage koja je u toku”, navela je policija.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta oko 13:45 u Banjskom Polju kod Bora. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Djevojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

Izvor: Agencije