Sekulow: Trump ne planira otpustiti Muellera

Roberzt Mueller istražuje navodno rusko miješanje u izbore i je li kampanja Donalda Trumpa sarađivala s Moskvom (AP)

Lični advokat Donalda Trumpa Jay Sekulow kaže da predsjednik SAD-a ne planira otpustiti Roberta Muellera, specijalnog savjetnika u istrazi o navodnom ruskom miješanju u američke izbore.

Sekulow kaže također da “na stolu nisu” ni pomilovanja za osumnjičene bivše saradnike Trumpove kampanje, prenosi AP. 

“Predsjednik nije ni meni ni nekom drugom s kim radim rekao da ima bilo kakvu namjeru otpustiti Roberta Muellera”, rekao je Sekulow gostujući na televiziji ABC.

Reklama

Bivšem šefu predsjedničke kampanje Donalda Trumpa Paulu Manafortu određen je kućni pritvor i naređeno da položi deset miliona dolara kaucije nakon što se izjasnio da nije kriv za pranje novca i zavjeru protiv SAD-a.

‘Pomilovanja nisu na stolu’

Manafort i njegov partner Rick Gates, kome je također određen kućni pritvor i kaucija od pet miliona dolara, predali su se u ponedjeljak vlastima nakon što je federalni specijalni istražitelj Robert Mueller predstavio svoje prve optužbe u vezi s ruskim miješanjem u američke izbore 2016. godine, piše AFP.

Obojica su optužena u vezi s isplatama koje su primili od bivšeg predsjednika Ukrajine Viktora Janukoviča, proruski orijentisanog.

Reklama

Na pitanje o eventualnim pomilovanjima Sekulow je rekao da nije razgovarao s predsjednikom o tome. “Pomilovanja nisu na stolu”, dodao je on.

Izvor: Agencije