Wilders želi izložbu antiislamskih karikatura u holandskom Parlamentu

Wilders je organizatorima u Dallasu rekao da može pomoći da se fotografije izlože u zgradi nizozemskog parlamenta (AP)

Lider radikalno desničarske nizozemske Partije sloboda (PVV) Geert Wilders, pozvao je rukovodstvo Inicijative za zaštitu američkih sloboda (American Freedom Defense Initiative) da u Nizozemskoj održi izložbu djela koja su prikupljena tijekom nedavnog natjecanja antiislamskih karikatura.

Iz PVV je priopćeno da je Wilders poziv za održavanje izložbe u Nizozemskoj uputio tijekom obraćanja na manifestaciji spomenutog natjecanja u SAD-u.

“Mogu vam pomoći da ove fotografije izložimo u zgradi nizozemskog parlamenta”, kazao je Wilders, kako prenosi Anadolija.

Reklama

U napadu ubijene dvije osobe

Dvije osobe ubijene su u oružanom napadu koji se sinoć dogodio ispred salona u Dallasu u kojem je održano natjecanje antiislamskih karikatura.

Nizozemski mediji su objavili da se napad dogodio nakon što je Wilders održao govor i napustio salon.

Reklama

Wilders je naknadno kazao da je to bio napad na slobodu mišljenja. On je za nizozemsku televiziju NOS kazao da će nastaviti svoju političku borbu linijom koju je i do sada zastupao.

Usporedo s tim, nizozemski premijer Mark Rutte i predsjednica parlamenta Anouchka van Miltenburg su osudili sinoćnji napad i izrazili zadovoljstvo činjenicom da Wilders nije ozlijeđen u napadu.

Izvor: Agencije