Bombaški napad na indijski konzulat

U eksploziji automobila-bombe poginulo je najmanje osam osoba, a više od 20 je ranjeno u subotu ujutro blizu konzulata Indije u Jalalabadu, na istoku Afganistana, izvijestili su lokalni dužnosnici, prenosi Hina.

“Automobil-bomba zaletio se u ogradu blizu konzulata i eksplodirao”, rekao je za FP glasnogovornik Vlade pokrajine Nangarhara Ahmadzia Abdulzai, dodajući da su trgovine u blizini mjesta eksplozije pretrpjele velika oštećenja.

“Osam civila je ubijeno, a 22 su osobe ranjene u napadu na konzulat u Jalalabadu”, izjavo je policijski zapovijednik iz Nangarhara Sharif Amin.

Reklama

Neozlijeđeni uposlenici Konzulata

Medicinski izvori potvrdili su broj žrtava.

Ministarstvo vanjskih poslova Indije objavilo je da su svi indijski uposlenici konzulata neozlijeđeni i sigurni, prenosi Reuters i dodaje kako se napad dogodio nakon što su Sjedinjene Američke Države izdale upozorenje za putovanje Amerikancima širom svijeta zbog informacija o povećanoj prijetnji Al-Kaide.

Reklama

Afganistanski dužnosnik rekao je da ne zna šta ili ko je bio meta napada koji se dogodio dan nakon žestokih borbi u toj pokrajini, a u kojima su poginula 22 afganistanska policajca i 76 talibana.

Izvor: Agencije