Ukupno 10.000 testova na korona virus na uvodnim utrkama F1

Na tribine Red Bull Ringa moći će ući samo 3.000 ljudi, a svi će morati proći test na korona virus koji ne smije biti stariji od četiri dana (EPA)

Ako se sljedećih sedmica epidemiološka situacija u Austriji dramatično ne pogorša, na uvodnim utrkama Svjetskog prvenstva Formule 1, koje će biti održane 5. i 12. jula na stazi Red Bull Ring u Spielbergu, obavit će se ukupno 10.000 testova na korona virus.

Prema pisanju austrijske novinske agencije APA, uzorci će se uzimati dva puta dnevno, a analizirat će ih laboratorij u Ebersbergu u Njemačkoj, koji će biti otvoren 24 sata dnevno

Rezultati će biti dostupni 16 do 24 sata nakon testova, prenosi Hina.

Reklama

Zeleno svjetlo

Istodobno će na tribine moći ući samo 3.000 ljudi, a svi će morati proći test na korona virus koji ne smije biti stariji od četiri dana.

Organizatori su dobili zeleno svjetlo za održavanje takmičenja jer su vladi predstavili cjelovit i profesionalan nacrt mjera protiv širenja bolesti COVID-19.

Prema modificiranom rasporedu, koji još nije službeno potvrđen, nakon dvije utrke u Austriji, dva bi takmičenja u drugoj polovici jula trebala biti održana i u Velikoj Britaniji na stazi u Silverstoneu, a potom bi se 2. augusta vozači borili za bodove na Velikoj nagradi Mađarske na Hungaroringu.

Izvor: Agencije