Nastasić posuđen Schalkeu na šest mjeseci

Nastasić (desno) se ove sezone nije uspio izboriti za mjesto u timu aktuelnog engleskog prvaka (Getty Images)

Dogovorom engleskog premijerligaša Manchester Cityja i Schalkea 04, nogometni reprezentativac Srbije, 21-godišnji Matija Nastasić, do kraja sezone će igrati za njemačkog prvoligaša, objavio je klub iz Gelsenkirchena putem Twittera, prenose agencije.

Nastasić, koji je 2012. godine potpisao petogodišnji ugovor s “Građanima” iz Manchestera, mogao bi i ostati u Njemačkoj ukoliko se Uprava Schalkea odluči da otkupi njegov ugovor, za šta treba izdvojiti 10 miliona funti.

Internacionalac iz Srbije se ove sezone nije uspio izboriti za mjesto u timu aktuelnog engleskog prvaka i zabilježio je tek jedan nastup, još u augustu, kad je City poražen od Arsenala 0:3 u Community Shieldu, svojevrsnom engleskom superkupu.

Reklama

Nastasić će pojačati konkurenciju u odbrani Schalkea, koja je kapitulirala 21 put u 17 jesenskih bundesligaških kola.

Bod zaostatka za Bayerom

Engleski mediji ranije su prenijeli da će Schalke plaćati Nastasića sedmično 95.000 eura, koliko iznosi njegov ugovor s “Građanima”.

Reklama

Klub iz Gelsenkirchena nalazi se na petom mjestu Bundeslige sa 27 bodova, odnosno samo bodom zaostatka za trećeplasiranim Bayerom iz Leverkusena.

Prve tri ekipe iz Bundeslige izborit će direktni plasman u Ligu evropskih prvaka, a četvrtoplasirani klub će u kvalifikacije.

Takmičenje u Bundesligi nastavlja se 30. januara, a Schalke će dan poslije ugostiti Hannover.

Reklama

Nastasić je u City stigao 2012. godine iz italijanske Fiorentine, a još je igrao i za Teleoptik iz Srbije.

U državnom dresu odigrao je 16 utakmica.

Izvor: Agencije