Zavišić o protestima protiv Istanbulske konvencije u Zagrebu

U Zagrebu je održan veliki protest protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, sa pozivom saborskim poslanicima da ne glasaju za nju kad se nađe na dnevnom redu. Pozivu organizatora, Građanske inicijative Hrvatska protiv Istanbulske konvencije, odazvalo se hiljade građana, neki i iz drugih hrvatskih gradova, za koje su bili obezbijeđeni autobusi. Demonstranti tvrde da se Konvencijom nameće […]

U Zagrebu je održan veliki protest protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, sa pozivom saborskim poslanicima da ne glasaju za nju kad se nađe na dnevnom redu.
Pozivu organizatora, Građanske inicijative Hrvatska protiv Istanbulske konvencije, odazvalo se hiljade građana, neki i iz drugih hrvatskih gradova, za koje su bili obezbijeđeni autobusi.
Demonstranti tvrde da se Konvencijom nameće rodna ideologija i da se njom zadire u tradiciju, kulturu i identitet hrvatskog društva.
Upozoravaju da ratifikacijom Konvencije, Hrvatska preuzima velike ekonomske obaveze i da će organ za njenosprovođenje da odlučuje o zakonima i obrazovanju u Republici Hrvatskoj. 

Protestnu šetnju kroz Zagreb pratila je Nikolina Zavišić.