Beqaj: Rezultati lokalnih ne oslikavaju rezultate nacionalnih izbora

Prema rezultatima lokalnih izbora na Kosovu koji se mogu naći na internetskoj stranici Centralne izborne komisije, nešto prije 19 sati, izlaznost je 43,85 posto. Lider Srpske liste i kandidat za gradonačelnika Sjeverne Mitrovice Goran Rakić, prema informacijama iz Izbornog štaba te liste, odnio je pobjedu na današnjim lokalnim izborima. Rakić, kako je rečeno, prema aktuelnim preliminarnim […]

Prema rezultatima lokalnih izbora na Kosovu koji se mogu naći na internetskoj stranici Centralne izborne komisije, nešto prije 19 sati, izlaznost je 43,85 posto.

Lider Srpske liste i kandidat za gradonačelnika Sjeverne Mitrovice Goran Rakić, prema informacijama iz Izbornog štaba te liste, odnio je pobjedu na današnjim lokalnim izborima.

Rakić, kako je rečeno, prema aktuelnim preliminarnim rezultatima uvjerljivo pobijedio u trci za gradonačelnika Sjeverne Mitrovice.

Veliki broj gradova ići će u drugi krug izbora koji će biti održan za četiri sedmice, javio je Stefan Goranović, reporter Al Jazeere.

Prema izlaznim anketama TV Klan Kosova najviše glasova u Prištini osvojio je Pokret Samoopredjeljenje (LVV). Njihov kandidat za gradonačelnika Shpend Ahmeti osvojio je 46,6 posto glasova, a izborna lista te partije osvojila je 39,5 posto.

Politički analitičar Behlul Beqaj smatra kako ovi rezultati ne oslikavaju rezultate nacionalnih izbora.