Iz programa Al Jazeera Kodex

Al Jazeera Kodex: Zona smrti

Autorica Jelena Glušac istražila je podatke o smrtnosti ljekara od COVID-a 19 u Srbiji kao i zvanične podatke o smrtnosti građana, za koje mnogi tvrde da nisu u skladu sa stvarnim podacima.

Godinu dana od početka pandemije korona virusa, Srbija ima više od sto preminulih ljekara, i sumnje da je broj preminulih građana višestruko veći nego što se zvanično objavljuje.

Sindikat ljekara i farmaceuta Srbije u Al Jazeerinoj emisiji iznosi dokaze da se objavljeni podaci o broju smrtnih slučajeva od korona virusa u Kraljevu ne podudaraju s dokumentima iz kraljevačke bolnice.

Sumnje da se isto dešava na nivou cijele zemlje iznijela je Balkanska istraživačka mreža, a za Al Jazeeru potvrđuju fizičari – vjerovatnoća da su podaci o smrtnosti od korona virusa u Srbiji onakvi kakvi se objavljuju su, kažu, jedan naspram 3,5 milijarde.

Autorica treće epizode emisije Al Jazeera Kodex “Zona smrti” je Jelena Glušac, snimatelj Marija Vukelić, a montažer Balša Bošković.

Izvor: Al Jazeera

Povezane

Treća epizodu emisije, koja je na programu u srijedu u 21:00 sat, bavi se podacima o smrtnosti ljekara i građana Srbije.

Published On 07 Apr 2021

Mirko Graorac je osuđen za ratne zločine, iako i dan-danas tvrdi da je žrtva montiranog političkog procesa. Nakon 25 godina, novi svjedoci iz logora Manjača su spremni svjedočiti u njegovu korist.

Published On 17 Feb 2021

Tema prve epizode nove emisije Al Jazeera Kodex višedecenijske su optužbe za pedofiliju, silovanje, seksualno zlostavljanje i otmice protiv pojedinaca unutar Srpske pravoslavne crkve.

Published On 23 Dec 2020
Više iz rubrike Show Types
POPULARNO