Žrtve u napadu nožem u kineskoj bolnici

Prema lokalnim izvorima, ubijene su najmanje dvije osobe, dok broj ranjenih varira od 10 do 23.

Napadi nožem već su se događali u Kini, često u vrtićima (REUTERS/ Stringer)

Dvije osobe su ubijene, a 21 je ranjena u napadu nožem koji se desio u bolnici u jugozapadnoj kineskoj provinciji Yunnan u utorak, prenosi Reuters natpise tamošnjih medija koji se pozivaju na policijske izvore.

Dalje se navodi kako se napad desio u 11:37 prije podne i kako je napadač stanovnik obližnjeg sela. Ove podatke objavio je zvanični Centar digitalnih medija okruga Zhenxiong provincije Yunnan.

Reuters dodaje, pozivajući se na iste izvore, kako su ranjeni primljeni u bolnicu i kako se slučaj istražuje.

Napadi u vrtićima

Agencija AP se, također, poziva na kineske medije koji pišu o napadu na jugozapadu države.

Prema službenoj novinskoj agenciji Xinhua, navodi AP, bilo je više od deset žrtava u “okrutnom napadu”, dok je portal zvanične televizije pokrajine Guizhou, pozivajući se na neimenovane vlasti, objavio kako su dvije osobe ubijene, a 23 su ranjene.

Svjedok je rekao za portal Red Star News kako je za dlaku izbjegao napad i da među ranjenima ima jedan ili više ljekara. Na snimci svjedoka vide se ljudi koji su krvarili i pali na tlo te jedna starija osoba koja pokušava pomoći drugoj, objavio je Red Star na društvenim mrežama.

Napadi nožem već su se događali u Kini, često u vrtićima, podsjeća AP. Muškarac je nožem ubio šest osoba i ranio još jednu prošlog jula u vrtiću u jugoistočnoj kineskoj pokrajini Guangdong.

Izvor: Agencije