Troje poginulih u ukrajinskom granatiranju Zaporožja i Donjecka

Rusija tvrdi da je uništila 17 bespilotnih letjelica koje je lansirala Ukrajina.

Kijevski zvaničnici kažu da ciljanje ruske vojne, energetske i prometne infrastrukture potkopava ratne napore Moskve (REUTERS/Oleksandr Ratushniak/File Photo)

Dvoje ljudi poginulo je u ukrajinskom granatiranju grada Pologija u ukrajinskoj regiji Zaporožje pod ruskom kontrolom, rekao je guverner ruske regije Penze Oleg Melnišenko u aplikaciji za poruke Telegram.

Odvojeno, ruska novinska agencija TASS citirala je vlasti u dijelu ukrajinske regije Donjecka koji je pod ruskom kontrolom, rekavši da je jedna osoba ubijena u ukrajinskom granatiranju u selu Oleksandrivki.

Ruski sistemi protivzračne odbrane uništili su 17 bespilotnih letjelica koje je Ukrajina lansirala iznad svoje teritorije, saopćilo je u nedjelju rusko ministarstvo odbrane, a regionalni dužnosnik rekao je da je meta napada bila skladište nafte u regiji Kalugi, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

Dronovi pali ‘blizu skladišta nafte’

Ministarstvo odbrane objavilo je na Telegramu da su tri bespilotne letjelice koje je lansirala Ukrajina oborene iznad regije Kaluge, južno od Moskve.

Vladislav Šapša, regionalni guverner Kaluge, rekao je da su dronovi pali blizu skladišta nafte u blizini grada Ljudinova.

Rusija rijetko otkriva informacije o punom učinku ukrajinskih napada na njenu teritoriju ili infrastrukturu.

Kijevski zvaničnici kažu da ciljanje ruske vojne, energetske i prometne infrastrukture potkopava ratne napore Moskve.

 

 

Izvor: Agencije