Donald Trump vladu Baracka Obame nazvao ‘korumpiranom’

Donald Trump kaže da ne bi bio u Bijeloj kući da tome nije pridonio Barack Obama (EPA)

Predsjednik SAD-a Donald Trump je bijesno reagirao u utorak te je vladu njegovog prethodnika Baracka Obame nazvao “korumpiranom”.

Reakcija je uslijedila nakon što ga je bivša prva dama Michelle Obama, na virtualnoj konvenciji Demokratske stranke, nazvala “pogrešnim predsjednikom” za Sjedinjene Američke Države, prenosi Hina.

“Obamina i [Joe] Bidenova vlada je bila najkorumpiranija u historiji, činjenica je da smo otkrili da su špijunirali moju ekipu za kampanju, to je najveći politički skandal u povijesti naše zemlje. Hvala na lijepim riječima, Michelle”, napisao je republikanski predsjednik u jutarnjim tvitovima.

“Molim vas, neka neko objasni Michelle Obama da Donald Trump ne bi bio u veličanstvenoj Bijeloj kući da tome nije pridonio njen suprug Barack Obama”, dodao je.

Hvaleći svoje rezultate i stvaranje “najbolje ekonomije svijeta u historiji”, za koje je zaslužna njegova vlada, Trump je tvrdio da je spasio milione života i da stvara “još moćniju ekonomiju”.

Obama govori na konvenciji demokrata

“Radnih mjesta ima na pretek, NASDAQ je pri vrhuncu, ostalo slijedi! Sjednite i gledajte!”, dodao je Trump.

Predsjednik je, također, kritizirao reakciju Baracka Obame i Joea Bidena na pandemiju gripe H1N1 2009. godine i njihov odgovor nazvao “slabim i jadnim”.

Michelle Obama je u ponedjeljak osudila i “potpuni nedostatak empatije Donalda Trumpa”.

Barack Obama održat će govor na konvenciji u srijedu navečer i podržati kandidaturu svog bivšeg potpredsjednika Joea Bidena, koji vodi prema anketama.

Izvor: Agencije