Muzaferija osvojila deveto mjesto u norveškom Kvitfjellu

Muzaferija je ostvarila još jedan odličan rezultat i sa vremenom 1:34.61 ostvarila je najbolji plasman u ovoj disciplini.

Najbolja bh. skijašica već je izborila učešće u završnici Svjetskog kupa u disciplini spust, a ta utrka je na rasporedu 23. marta (Jean Christophe Bott/ EPA-EFE)

Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je deveto mjesto u superveleslalomu koji se u okviru Svjetskog kupa vozio u Kvitfjellu u Norveškoj.

Muzaferija je ostvarila još jedna odličan rezultat i sa vremenom 1:34.61 ostvarila je najbolji plasman u ovoj disciplini, prenosi Fena.

Sa novih 29 bodova Muzaferija je došla do 24. pozicije u ukupnom poretku superveleslaloma te se plasirala u završnicu Svjetskog kupa koje je na rasporedu 22. marta u Saalbachu.

Muzaferija niže nove uspjehe

Najbolja bh. skijašica već je izborila učešće u završnici Svjetskog kupa u disciplini spust, a ta utrka je na rasporedu 23. marta.

Muzaferija je bila za 1.09 sporija od prvoplasirane Lare Gut-Behrami iz Švicarske.

Zatim slijede Cornelia Huetter i Mirjam Puchner iz Austrije kao i Kira Weidle iz Njemačke te Ester Ledecka iz Češke Republike.

Federica Brignone zauzela je šesto mjesto, Lauren Macuga sedmo, dok je Ilka Štuhec osma.

Elvedina Muzaferija je nedavno u švicarskom skijalištu Crans-Montana izborila četvrto mjesto u spustu, što je najveći uspjeh u historiji bh. skijanja.

Izvor: Agencije