Historijsko četvrto mjesto Elvedine Muzaferije u Svjetskom kupu

Najbolja bh. skijašica je nastavila niz izvanrednih rezultata i osvajanjem četvrtog mjesta upisala se u historiju bh. skijanja.

Slavlje Elvedine Muzaferije nakon najvećeg uspjeha u dosadašnjoj karijeri (Michel Cottin/Agence Zoom/Getty Images)

Elvedina Muzaferija u subotu je ostvarila najveći uspjeh u historiji bosanskohercegovačkog skijanja.

Najbolja bh. skijašica je u spustu u Crans Montani, u Švicarskoj, osvojila četvrto mjesto, što je rezultat koji će je upisati u historiju bh. skijanja.

Muzaferija je sa startne pozicije 28 uspjela stazu preći u vremenu od jedne minute, 28 sekundi i šest stotinki, javljaju bh. mediji.

U proteklih petnaest dana Muzaferija je ostvarila pobjedu u Europa kupu i osvojila 14. mjesto u superveleslalomu u utrci Svjetskog kupa
(EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO) (EPA)

Najbolja bh. skijašica je u spustu u Crans Montani, u Švicarskoj, osvojila četvrto mjesto, što je rezultat koji će je upisati u historiju bh. skijanja.

Niz odličnih rezultata

Dan ranije, Muzaferija je u Crans Montani također ostvarila hvale vrijedan rezultat, osvojivši 18. poziciju u spustu, sa zaostatkom od sekunde i 10 stotinki za prvoplasiranom Larom Gut – Behrami.

Muzaferija je sa startne pozicije 28 uspjela stazu preći u vremenu od jedne minute, 28 sekundi i šest stotinki (Fabrice COFFRINI / AFP)

Muzaferija je u subotu prvi put u karijeri utrku počela među 30 najboljih skijašica, navodi Anadolija.

Jedina bh. skijašica u elitnom takmičenju drugi dio sezone vozi u odličnoj formi, a koja joj je u proteklih petnaest dana donijela pobjedu u Europa kupu i još jedan historijski plasman, 14. mjesto u superveleslalomu u utrci svjetskog kupa.

U poretku spusta u ovoj sezoni Muzaferija je na 23. mjestu sa 69 bodova, a u ukupnom poretku Svjetskog kupa zauzima 61. poziciju sa 87 bodova

Izvor: Al Jazeera