Konferencijska liga: Dinamo savladao Real Betis u Sevilli sa 1:0

Pogodak odluke postigao je Bruno Petković iz jedanaesterca u 76. minuti.

Bilo je to deseto gostovanje Dinama u Španiji u nekoj službenoj evropskoj utakmici i prva pobjeda nakon devet uzastopnih poraza (Reuters)

Hrvatski nogometni prvak Dinamo iz Zagreba u prvom susretu play-offa za plasman u osminu finala Konferencijske lige, na gostovanju u španskoj Sevilli pred 25.000 gledalaca, pobijedio je domaći Real Betis sa 1:0.

Gol odluke, kako se na kraju ispostavilo, postigao je Bruno Petković iz jedanaesterca u 76. minuti.

Iza čeških klubova

Revanš susret je 22. februara na zagrebačkom stadionu Maksimir.

“Modri” su osvojili drugo mjesto u svojoj grupe Konferencijske lige iza češke Viktorije Plzen koja se direktno plasirala u osminu finala, dok je hrvatski prvak morao u play-off.

Sa druge strane, Real Betis je bio treći u grupe C Lige Evrope iza Rangersa i Sparte Prag. Rangers je izborio direktan plasman u osminu finala EL, Sparta je morala u play-off, dok je Betis preselio u najslabiji europski kup.

Igranje rukom Riada

Bilo je to deseto gostovanje Dinama u Španiji u nekoj službenoj evropskoj utakmici i prva pobjeda nakon devet uzastopnih poraza.

Ključni trenutak dogodio se u 75. minuti kada je Chadi Riad igrao rukom u kaznenom prostoru domaćina.

Ukrajinski sudija Mikola Balakin je, nakon asistencije VAR-a, pokazao na bijelu tačku, a Petković je sigurno realizirao najstrožu kaznu.

Izvor: Agencije