Austrijska policija: Na objavljenim snimcima nije djevojčica Danka Ilić

‘Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim snimcima i nestale djevojčice može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti’, navodi se u saopštenju.

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom Polju kod Bora, ušla je u deseti dan (Tanjug/MUP/bs)

Austrijska policija saopštila je u četvrtak da je isključila povezanost osoba sa snimaka koje je u Beču napravio državljanin Srbije s nestankom djevojčice Danke Ilić iz okoline Bora, nakon što je razjašnjen njihov identitet i s njima uspostavljen kontakt, javlja Tanjug.

“Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim snimcima i nestale djevojčice može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti”, navodi se u saopštenju.

Kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu djeteta, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je “od strane bečke policije obaviješteno da na snimku koji je provjeravan u sklopu potrage za nestalom devojčicom, nije dvogodišnja Danka Ilić koja je nestala 26. marta u Banjskom Polju”.

Kako se navodi, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju intenzivan rad na pronalasku djevojčice i utvrđivanju svih okolnosti i činjenica u vezi sa nestankom djeteta.

“Policijski službenici iz više organizacionih jedinica MUP-a su na terenu i ispituju i proveravaju sve informacije i saznanja u vezi sa nestankom Danke Ilić”, navep je MUP Srbije u saopštenju.

Potraga ušla u deseti dan

Austrijski sajt Kosmo iznio je tvrdnju da je pronašao dvije žene i dijete na osnovu snimka koji je snimio državljanin Srbije koji živi u Beču, za koje se sumnja da je nestala Danka Ilić iz Bora u Srbiji.

Rumunska državljanka A. C. S. koja živi i radi u Beču, navodno jedna od žena sa snimka, u izjavi za taj sajt tvrdi da ona i njena majka nemaju nikakve veze s kriminalnim miljeom i da nemaju nikakve veze s otmicom djeteta.

Rumunka je, navodi Kosmo, bila u Welsu kada je saznala da se njene fotografije dijele na mrežama.

Videosnimak austrijskim vlastima proslijedio je muškarac koji je na tramvajskoj stanici “Schottenring” naišao na djevojčicu u pratnji dvije žene i uočio sličnost sa dvogodišnjom Dankom Ilić.

Potraga za dvogodišnjakinjom koja je nestala prošlog utorka u Banjskom Polju kod Bora ušla je u deseti dan.

Policija nastavlja operativan intenzivan rad. Provjeravaju se sve činjenice i osobe koje se mogu dovesti u vezu s nestankom djevojčice.

Policija pretražuje teren

Policijske patrole i dalje su u Banjskom Polju, a policija i dalje pretražuje teren.

Istraga je nakon objavljivanja snimka iz Beča proširena i na Austriju, a Interpol je za malom Dankom raspisao žutu potjernicu.

Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Djevojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.

Izvor: Agencije