Al Jazeera Balkans najpoželjniji poslodavac među medijima u BiH u 2023. godini

Al Jazeera je priznanje dobila nakon istraživanja putem portala MojPosao.ba, gdje su učesnici imali priliku glasati za poslodavce koji su prema njihovom mišljenju zaslužili prestižnu titulu.

Predstavnici BH Telecoma i Al Jazeere Balkans na uručenju priznanja (Kolektiv d.o.o.)

Al Jazeera Balkans proglašena je za najpoželjnijeg poslodavca u sektoru medija, na svečanoj dodjeli priznanja „Najpoželjniji poslodavac u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu“, održanoj u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Izbor već 17 godina organizira kompanija Kolektiv (MojPosao.ba).

Dodjeli priznanja prethodilo je opsežno istraživanje putem portala MojPosao.ba, gdje su građani imali priliku glasati za poslodavce koji su prema njihovom mišljenju zaslužili titulu najpoželjnijih, stoji u saopćenju Kolektiva.

Prema mišljenju javnosti u BiH, najpoželjniji poslodavac u BiH za 2023. godinu je kompanija dm drogerie markt, kojoj je prestižna titula pripala već deseti put.

Glasanje za poslodavce u 17 sektora

Među prvih deset poslodavaca su još kompanije BH Telecom, Bingo, Hifa-Oil, Elektroprivreda BiH, Nelt, Violeta, Telemach, Addiko Bank Banja Luka i m:tel.

Pored izbora za TOP 10 poslodavaca, učesnici istraživanja mogli su glasati i za najpoželjnije poslodavce u čak 17 različitih sektora, kao i za Family-Friendly i najinkluzivnijeg poslodavca.

U dvomjesečnom istraživanju, ove godine nominovano je više od 500 kompanija koje su dobile preko 230.000 glasova.

Izvor: Al Jazeera