U Petrovaradinu pronađena tijela dva dječaka, slučaj povezan s dvostrukim samoubistvom

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić oglasio porukom da grad ne pamti takvu tragediju i uputio saučešće porodicama.

Novi Sad ne pamti ovakvu tragediju (Ilustracija/Al Jazeera)

U stanu u Novom Sadu večeras su nađena tijela dvojice dječaka, rođenih 2020. i 2023. godine, potvrdio je za portal Radio-televizije Vojvodine (RTV) portparol Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć dr. Zoran Krulj, navodeći da je ljekarska ekipa konstatovala smrt.

“Urgentna ljekarska ekipa intervenisala je danas u 17:19, na zahtjev policije, u Petrovaradinu u Ulici Tome Maretića 34. U stanu u Petrovaradinu, u kome je stanovao bračni par koji je, sinoć, izvršio samoubistvo u Bulevaru cara Lazara, policija je našla dva beživotna tijela njihove djece”, potvrđeno je za RTV u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

U petak oko 22 sata ekipa Hitne pomoći izašla je na teren na Bulevaru Cara Lazara 7 gdje su muškarac star 25 godina i žena stara 23 godine skočili sa solitera od 17 spratova.

Bračni par nije živio u toj zgradi već je, prema nezvaničnim informacijama, usmrtio svoju djecu od godinu i tri godine u stanu u Petrovaradinu gdje su živjeli, a zatim se zaputio u Novi Sad, obio vrata od izlaza na krov solitera i zatim sa njega skočio.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić oglasio se porukom da grad ne pamti takvu tragediju i uputio saučešće porodicama.

“Kao čovjek zatečen sam i užasnut činjenicom da su u našem gradu jučer ugašena četiri mlada života od kojih su dva dječja. Novi Sad ne pamti ovakvu tragediju i ne postoje riječi koje bi u ovom trenutku bile adekvatne. Izražavam saučešće familiji, prijateljima i svim bližnjima tragično nastradale porodice u nadi da nam se ovako nešto nikada neće ponoviti”, napisao je Đurić na Instagramu, navodi RTV.

Đurić je pozvao nadležne “da hitno ispitaju sve okolnosti u vezi sa ovim događajem”.

Naložena je obdukcija tijela kako bi se utvrdile sve činjenice ovog tragičnog događaja.

Izvor: Agencije