Novi zemljotres u Crnoj Gori

Epicentar je bio na istom području gdje je prije dva dana registriran snažan zemljotres koji je uznemirio stanovnike cijele regije.

U četvrtak je Crnu Goru pogodio potres od 5,4 stepeni, koji je izazvao manju materijalnu štetu u selima u općini Nikšić (EMSC)

Zemljotres jačine 3,6 stepeni Rihterove skale pogodio je u subotu Crnu Goru, a epicentar mu je bio na istom području gdje je prije dva dana registriran snažan zemljotres koji je uznemirio stanovnike te države, ali i cijele regije, javlja Hina.

Kako je saopćeno iz crnogorskog seizmološkog zavoda, u subotu u 6:11 sati registriran je zemljotres manje jačine s epicentrom četiri kilometara jugozapadno od mjesta Čarađe u općini Nikšić i na dubini od 14 kilometara.

“Jačina ovog zemljotresa u žarištu iznosila je 3,6 stepeni Rihterove skale, pa ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalnu štete u epicentralnom području”, navode crnogorski seizmolozi.

Manja šteta u četvrtak

U četvrtak je Crnu Goru pogodio zemljotres od 5,4 stepeni, koji je izazvao manju materijalnu štetu u selima u općini Nikšić, te je uznemirio stanovnike Crne Gore, ali i stanovnike Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Nakon tog zemljotresa na istom području je zabilježeno još 30 manjih.

Crnu Goru je u aprilu 1979. godine pogodio zemljotres od sedam stepeni Rihterove skale u kojem je poginula 101 osoba.

Izvor: Agencije