Vučić: Kandidat za predsjednika Skupštine bit će Ana Brnabić

Predsjednik Srbije je pohvalio rad Ane Brnabić i rekao da vjeruje da će obavljati funkciju u korist građana.

Vučić je rekao da će Ana Brnabić biti na drugoj po važnosti funkciji u državi (EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) (EPA)

Kandidat za predsjednika Skupštine Srbije bit će Ana Brnabić, saopštio je predsjednik Srbije i član Predsjedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić nakon sjednice Predsjedništva.

Pohvalio je rad Ane Brnabić na čelu Vlade Srbije i rekao da će ona biti na drugoj po važnosti funkciji u državi te da vjeruje da će je obavljati u korist građana Srbije.

Dodao je i to da će kandidat za gradonačelnika biti Aleksandar Šapić.

“Kada je reč o mandataru za sastav vlade, predsednik SNS-a Miloš Vučević zatražio je još sedam do deset dana za konsultacije”, rekao je Vučić i dodao da će vlada biti formirana u najkraćem roku.

Vučić je nakon sjednice rekao da je SNS detaljno analizirao situaciju u kojoj se zemlja nalazi, perspektive i tešku geopolitičku poziciju Srbije.

“Presudno je da očuvamo bezbednost i mir i pomognemo narodu na KiM, a imamo informacije da nema napretka u razgovoru sa prištinskim političarima, ali tražićemo rešenja do poslednjeg trenutka. Govorili smo o investicijama, Vranje će u maju, početkom juna dobiti veliku fabriku, ogromna investicija u stotinama miliona evra, to je velika vest”, rekao je Vučić, prenijela je Beta.

Dodatna ulaganja u odbrambenu industriju

Bilo je riječi i o podizanju odbrambene industrije, u koju država mora dodatno ulagati novac ako želi opstati kao suverena i neutralna zemlja.

Pomenuo je i formiranje novog pokreta i rekao da se veliki pokret za narod i državu ne pravi zbog izbora i pozvao sve koji žele dobro Srbiji da se priključe.

Vučić je rekao i da, ukoliko se sukobi u Ukrajini i drugim dijelovima svijeta ne okončaju do maja, vjeruje da nastupaju najteža vremena za čovječanstvo i da predstoji “katastrofa neviđenih razmjera”.

Funkcionerima SNS-a rekao je da mnogi od njih moraju promijeniti ponašanje i biti ljubazniji prema građanima, te voditi više računa o njihovim potrebama.

Izvor: Agencije