Messi, Ronaldo i Ribery u utrci za najboljeg

Dosadašnji dobitnici Nagrade UEFA bili su Lionel Messi i Andres Iniesta (EPA)

U uži izbor za najboljeg nogometaša u Europi za sezonu 2012/2013. ušli su Argentinac Lionel Messi (Barcelona), Portugalac Cristiano Ronaldo (Real Madrid) i Francuz Franck Ribery (Bayern), objavio je Europski nogometni savez (UEFA).

Spomenuti trojac dobio je najviše glasova novinara u izboru u kojemu je bilo ponuđeno 10 imena, a ime pobjednika bit će objavljeno u Monte Carlu 29. kolovoza.

Francuski reprezentativac Ribery bio je jedan od ključnih igrača Bayerna u osvajanju trostruke krune – Lige prvaka, te njemačkog prvenstva i kupa i mogao bi biti prvi dobitnik priznanja koji ne dolazi iz Barcelone ili madridskog Reala.

Reklama

Ronaldo je prošle sezone bio najbolji strijelac Lige prvaka, dok je Messi predvodio Barcelonu do titule u španjolskoj Primeri, postigavši 46 golova.

Među 10 najboljih i Ibrahimović

Novinari će u Monte Carlu glasati uživo, elektronskim putem, za najboljeg od trojice kandidata.

Reklama

Lista od četvrtog do 10. mjesta već je sastavljena, a čine je: Robert Lewandowski, Arjen Robben, Thomas Mulller, Gareth Bale, Bastian Schweinsteiger,  Zlatan Ibrahimović i Robin van Persie.

Ovo je treća godina kako se dodjeljuje nagrada najboljem igraču u eurokupovima. Inicijativu za njezinu uspostavu dao je predsjednik UEFA-e Michel Platini, a dosadašnji dobitnici bili su Lionel Messi (sezona 2010/11) i Andres Iniesta (sezona 2011/12).

Nagrada UEFA uvedena je kao zamjena za „Zlatnu loptu“ lista France Football, kada je ona 2010. sjedinjena s nagradom FIFA-e za najboljeg nogometaša godine.

Izvor: Agencije