Neymar: Nije trenutak za selidbu u Evropu

Neymar je ocijenio da je nacionalna reprezentacija na 'pravom putu' (EPA)

Jedan od najtalentiranijih svjetskih nogometnih napadača, Brazilac Neymar, izjavio je da se ne namjerava u skorije vrijeme preseliti u Evropu i da je zadovoljan životom u svom klubu Santosu.

Za brazilskog reprezentativca neprestano su zainteresirani brojni veliki klubovi, prije svih Barcelona, Real Madrid i Chelsea, ali on osjeća da još nije pravo vrijeme da napusti rodnu zemlju i upusti se u inostranu avanturu, prenosi Reuters.

“Sretan sam ovdje u Brazilu, sretan sam u Santosu. Moj san je da igram u Evropi, ali još nije pravi trenutak, selidba bi sada bila preuranjena”, izjavio je 20-godišnji nogometaš.

Reklama

Neymar je ocijenio da je nacionalna reprezentacija na “pravom putu”, nakon razočaravajućeg nastupa na Kupu Amerike 2011. godine i još jednog neuspjelog pokušaja da osvoji zlatnu olimpijsku medalju, pošto su ljetos u Londonu Meksikanci bili uspješniji u finalu (2:1).

Pravi put

“Bili smo veoma uznemireni poslije Kupa Amerike, mnogo ljudi je uznemireno zbog Olimpijskih igara (OI), ali niko više od nas. Ponosan sam što sam učestvovao na Igrama i osvojio medalju. Osjećam da smo sada na pravom putu pred prvenstvo svijeta 2014. godine i uvjeren sam da ćemo dostići top formu kada je najvažnije”, rekao je Neymar.

Reklama

On smatra da petostruki svjetski prvaci idu “uzlaznom linijom”.

“Stvaramo naš identitet, ekipa ima sve više samopouzdanja i postaje čvršća. U našem brazilskom načinu rada odgovornost je uvijek podijeljena, svako radi svoj dio posla na terenu. Na Svjetskom prvenstvu (SP) bit će 23 igrača u nacionalnom sastavu, a ja ću biti samo još jedan Brazilac koji juri titulu”, poručio je Neymar.

Brazil je posljednju titulu svjetskog prvaka osvojio 2002. godine na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji, kada je u finalu pobijedio Njemačku sa 2:0.

Izvor: Agencije