Siljanovska-Davkova: Ima li veće promjene nego da žena postane predsjednica?

Okružit ću se ženama koje su slične meni, subverzivne, svoje, koje znaju izraziti stav na svoj način i drugačiji način od muškog.

Kandidatkinja VMRO-DPMNE u drugom krugu predsjedničkih izbora u Sjevernoj Makedoniji i po svemu sudeći nova čelnica ove balkanske države Gordana Siljanovska-Davkova zahvalila se na podršci i između ostalog rekla:

Govorila sam ono što mislim, a ne ono što neko očekuje da kažem. Ovo je velika odgovornost, jer vi niste ono što kažete da ćete biti nego ono što radite. Upućujem čestitke građanima, jer su pokazali građansku otpornost.

Meni se nije desilo da tokom kampanje govorim da sam najbolja, najpametnija – ne. Uvijek sam ostavljala izbor i mislim da su građani napravili pravi izbor. Ima li veće promjene nego da žena postane predsjednica?

Okružiću se ženama koje su slične meni, subverzivne, svoje, koje znaju izraziti stav na svoj način i drugačiji način od muškog. To je iskorak i reformski korak.

Ponašat ću se kao predsjednica svih građana, svih etničkih grupa, svih članova svih partija. Vrata moje kancelarije su za sve otvorena.

Izvor: Al Jazeera