Iranski predsjednik uputio nove prijetnje Izraelu: Spremni smo reagovati

Predsjednik Irana Ibrahim Raisi je poručio da su državne snage spremne reagovati na bilo kakvu prijetnju.

Iran obilježava Dan vojske, samo nekoliko dana nakon što je izveo napad projektilima i bespilotnim letjelicama na Izrael, u znak odmazde za izraelski udar na konzulat u Damasku 1. aprila.

U više iranskih gradova održane su parade, ove godine iz sigurnosih razloga manjih razmjera nego inače.

Predsjednik Ibrahim Raisi je poručio da su državne snage spremne reagovati na bilo kakvu prijetnju.

“Iranski predsjednik iskoristio je ovu priliku da uputi nove prijetnje i upozorenja Izraelu. Rekao je da, ako iransko djelovanje bude većih razmjera nego tokom Operacije Iskreno obećanje u subotu, od cionističkog režima ništa neće ostati. Također je poručio da će na bilo kakav napad na iransku teritoriju biti uzvraćeno žestoko i ozbiljno”, javlja Al Jazeerina Dorsa Jabbari.

“Dodao je i da operacija provedena u subotu, prva takva u historiji te zemlje, pokazuje lažni osjećaj veličine izraelske vojske, što je i bio jedan od ciljeva – narušiti tu psihološku povezanost koju svijet ima sa izraelskom vojskom i cionističkim režimom. Predsjedniku se na paradi pridružio vrhovni zapovjednik Iranskih oružanih snaga kao i zapovjednik Revolucionarne garde. Događaj je iz sigurnosnih razloga premješten iz Homeinijevog mauzoleja u kasarnu na sjeveroistoku Teherana. Uprkos tome, Raisi ga je iskoristio da istakne vojnu moć Irana.”

Izvor: Al Jazeera