Sekulović kaže da ne može garantovati apsolutnu sigurnost na Cetinju

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kaže da ne može garantovati apsolutnu sigurnost na Cetinju ni novinarima ni građanima, ali da će dati sve od sebe da 5. septembra sve protekne mirno.

Sigurnosna situacija u Crnoj Gori nije povoljna, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, četiri dana uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

Sekulović kaže da ne može garantovati apsolutnu sigurnost na Cetinju ni novinarima ni građanima, ali da će dati sve od sebe da 5. septembra sve protekne mirno.

Skup je najavljen za 3. septembar, dok petog, na dan ustoličenja, nije, ali da očekuju spontano okupljanje.

Državni sekretar MUP-a Zoran Miljanić kazao je da će policija na Cetinju biti garant sigurnosti svih građana bez obzira na to kojoj crkvi ili stranci pripadaju, dodajući da svi političari koji dođu nepozvani, nezavisno o skupu na kojem budu, snose posebnu odgovornost.

Joanikije je poručio da pravo na ustoličenje na Cetinju ne pripada samo njemu već cijelom narodu crnogorsko-primorske mitropolije.

Kakva je situacija u Crnoj Gori pred ceremoniju najavljenu za nedjelju pitali smo Milicu Marinović koja se javila iz Podgorice.

Izvor: Al Jazeera