Kurti za AJB: Sporazum sa Srbijom potpisan bez ovlasti nove Vlade

Na međunarodnoj konferenciji o sigurnosti u Minhenu potpisana su dva sporazuma o željeznici i autoputu između zvaničnika Kosova i Srbije.

Prvog dana međunarodne konferencije o sigurnosti u Minhenu potpisana su dva sporazuma o željeznici i autoputu između zvaničnika Kosova i Srbije. Premijer Kosova Albin Kurti je u prvim reakcijama je rekao da nova Vlada nije imala saznanja o sadržaju tih sporazuma.

Gost Al Jazeere je premijer Kosova Albin Kurti.


Povezane

Prvog dana Sigurnosne konferencije u Minhenu predstavnici Srbije i Kosova potpisali su izjave o namjerama za uspostavu željezničkog koridora između Beograda i Prištine i završetak izgradnje autoputa Beograd – Priština. Potpisivanju sporazuma prisustvovao je posebni izaslanik američkog predsjednika Richard Grenell, ali i predsjednici Srbije i Kosova – Aleksandar Vučić i Hashim Thaci.

Published On 14 Feb 2020

Predstavnici Srbije i Kosova potpisali su u Minhenu izjavu o namjerama za obnovu željezničkog prometa između Beograda i Prištine i završetak autoceste. Sporazum je potpisan u prisustvu posebnog izaslanika američkog predsjednika Richarda Grenella te predsjednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Hashima Thaija. Nakon dogovora o uspostavi aviolinije između Beograda i Prištine, potpisanog 20. januara […]

Published On 14 Feb 2020
Više iz rubrike gosti
POPULARNO