Maličbegović o vanrednoj sjednici o pravima ljekara u TK

Pitanje reprezentativnosti strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije u fokusu je vanredne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona. Uskraćivanjem reprezentativnosti ostali su bez mogućnosti da potpišu poseban kolektivni ugovor, zbog čega su stupili u štrajk. Istovremeno, pokrenuli su proces davanja otkaza, te su do sada prikupili više od 700 potpisa doktora medicine u zdravstvenim ustanovama širom kantona. Nakon […]

Pitanje reprezentativnosti strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije u fokusu je vanredne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona.
Uskraćivanjem reprezentativnosti ostali su bez mogućnosti da potpišu poseban kolektivni ugovor, zbog čega su stupili u štrajk. Istovremeno, pokrenuli su proces davanja otkaza, te su do sada prikupili više od 700 potpisa doktora medicine u zdravstvenim ustanovama širom kantona. Nakon sjednice, najavljeno je, predaće otkaze ukoliko Vlada ne prizna pravo većine doktora iz Tuzlanskog Kantona, članova Strukovnog sindikata, da se bore za svoja radnička prava.

Rad kantonalnog parlamenta prati Nadina Maličbegović.