Pećanac: Huligani plaćeni za nasilje

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac potvrdio je, javljajući se u program Al Jazeere, kako je kantonalna policija danas dobila naredbu da mora biti tolerantna prema demonstrantima. “Policija je bila tolerantna, no apsolutno sam uvjeren da su huligani bili plaćeni da haraju po Sarajevu. Policija trenutno vlada situacijom”, rekao je Pećanac. Potvrdio je da […]

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac potvrdio je, javljajući se u program Al Jazeere, kako je kantonalna policija danas dobila naredbu da mora biti tolerantna prema demonstrantima.

“Policija je bila tolerantna, no apsolutno sam uvjeren da su huligani bili plaćeni da haraju po Sarajevu. Policija trenutno vlada situacijom”, rekao je Pećanac.

Potvrdio je da “policija neće tući građane, ali neće ni dozvoliti huliganima da tuku policajce”, te dodao kako je najmanje 60 policajaca povrijeđeno u neredima.

“Iako ima privedenih lica, još nijedan nije uhapšen. Pojedinci su, ipak, zloupotrijebili situaciju za kriminalne radnje”, upozorio je Pećanac.