Putin predložio ponovno imenovanje Mišustina za premijera

Mihail Mišustin je za predsjednika Vlade prvi put nominiran u januaru 2020. godine kada je Vlada na čelu s Dmitrijem Medvedevom dala ostavku.

Mišustin, koji će govoriti u Dumi prije glasanja, mora odgovoriti kako će riješiti niz zadataka koje je Putin postavio Vladi (Sputnik/Alexander Astafyev/Pool via Reuters)

Ruski predsjednik Vladimir Putin predložio je ponovno imenovanje Mihaila Mišustina za premijera i u njegovu novom predsjedničkom mandatu, rekao je u petak predsjednik Državne dume, Donjeg doma Ruskog parlamenta.

Nakon što je Putin u utorak položio zakletvu za novi šestogodišnji predsjednički mandat, tamošnja je Vlada, prema odredbama Ruskog ustava, podnijela ostavku, prenosi Hina.

Dok se proteklih dana nagađalo da bi moglo doći do promjena na nekim važnim i bitnim funkcijama, a ruski neovisni mediji navodili i mogući odlazak Mihaila Mišustina s pozicije premijera, Putin ga je ponovno predložio za tu funkciju.

Putin postavio vladi niz zadataka

“Predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin podnio je Državnoj dumi prijedlog o kandidaturi Mihaila Vladimiroviča Mišustina za mjesto predsjednika Vlade. Zastupnici će danas u ime svojih birača donijeti odgovornu odluku o ovom pitanju”, izvijestio je predsjednik Dume Vjačeslav Volodin u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Putinu je ovo peti mandat na vlasti, a Mišustina je za predsjednika Vlade prvi put nominirao u januaru 2020. godine, kada je Vlada na čelu s Dmitrijem Medvedevom dala ostavku nakon predsjednikovih najavljenih važnih ustavnih promjena u političkom sistemu zemlje.

Mišustin, koji će govoriti u Dumi prije glasanja, mora odgovoriti kako će riješiti niz zadataka koje je Putin postavio Vladi, uključujući “privredni i regionalni razvoj te povećanje odbrambene sposobnosti naše zemlje”, rekao je Volodin.

Izvor: Agencije