Izraelske novine: Iranski hakeri probijaju izraelske radare

Jerusalem Post piše da je grupa koja sebe naziva Handala uspjela probiti izraelske radarske sisteme i pozvala Izraelce da se suprotstave svojoj Vladi i podrže Iran.

Hakeri su potvrdili da su nakratko probili izraelske sisteme za nadzor (društvene mreže)

The Jerusalem Post je otkrio da je hakerska grupa, za koju je rekao da je iranska, probila radare u Izraelu i poslala Izraelcima stotine hiljada prijetećih poruka.

Ove izraelske novine su pojasnile da je grupa koja sebe naziva Handala uspjela probiti izraelske radarske sisteme i pozvala Izraelce da se suprotstave svojoj Vladi i podrže Iran.

Prema The Jerusalem Postu, ova grupa se obratila Izraelcima (u više od 500.000 poslatih poruka), rekavši da će oni biti ti koji će platiti cijenu za zločine svojih lidera. Uvjeravali su ih da će ti lideri zažaliti zbog svojih „nesmotrenih poduhvata“ i pozvali ih na evakuaciju iz gradova kako ne bi bili povrijeđeni.

Sve veća zabrinutost u Izraelu

Jedna poruka grupe Handala upućena izraelskom državljaninu glasila je: „Ne oklijevajte, ne spavajte, jer je prilika za bijeg kraća od deset sekundi, možda ćemo izabrati vaš grad.“

The Jerusalem Post navodi da, iako ove prijetnje nisu provjerene, stručnjaci za kibernetičku sigurnost u Izraelu izražavaju sve veću zabrinutost zbog mogućnosti da su iranski kibernetički napadi usmjereni na ključne sisteme i resurse.

Izvor: Al Jazeera