Novinar pokazao meksičkim zastupnicima navodne ostatke vanzemaljaca

Mislim da postoji jasan dokaz da imamo posla s neljudskim primjercima, koji nisu povezani ni sa jednom drugom vrstom u našem svijetu, rekao je Jaime Maussan.

Novinar je rekao da su tijela pronađena u Peruu 2017. godine i da su stara oko 1.000 godina (Reuters)

Zastupnici u Kongresa Meksika upoznati su s otkrićima do kojih je došao meksički novinar i dugogodišnji NLO entuzijasta Jaime Maussan o navodnom postojanju vanzemaljaca.

Zastupnici su tokom vanredne sjednice parlamenta čuli od Maussana da ljudi nisu sami u univerzumu, a pokazani su im i navodni ostaci vanzemaljaca.

Maussan je pokazao dva mala tijela u kutijama koja imaju po tri prsta na rukama i izdužene glave.

Novinar je rekao da su tijela pronađena u Peruu, u blizini grada Nazca, 2017. godine i da su stara oko 1.000 godina, na osnovu analize koju je proveo meksički Nacionalni autonomni univerzitet.

Ispostavilo se da su slični takvi nalazi u prošlosti bili ostaci mumificirane djece, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Maussan je kazao da je to prvi put da su takvi dokazi predstavljeni.

Opsežna analiza

Novinar tvrdi da tijela koja je pokazao nisu u srodstvu ni sa jednom vrstom na Zemlji i da su sve mogućnosti otvorene da to istraže naučne institucije.

“Mislim da postoji jasan dokaz da imamo posla s neljudskim primjercima, koji nisu povezani ni sa jednom drugom vrstom u našem svijetu”, rekao je Maussan.

Direktor naučnog Instituta za zdravlje meksičke mornarice Jose de Jesus Zalce Benitez kazao je da se, na osnovu DNK analiza i X zraka te 3D rekonstrukcije, može reći ta dva tijela nisu ni u kakvoj vezi s ljudskim bićima.

Kongresmen Sergio Gutierrez iz vladajuće stranke predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora rekao je kako se nada da će ovo saslušanje biti prvo u nizu sličnih u Meksiku.

“Preostaju nam promišljanja, zabrinutosti i način da nastavimo razgovarati o ovome”, kazao je Gutierrez.

Izvor: Agencije