Peking: Jedanaest osoba poginulo, 27 nestalo u poplavama

Obilne kiše padaju već četvrti dan u Pekingu i obližnjim gradovima nakon što je tajfun sjevernoj Kini donio neprekidne padavine i poplave.

Gradska vlast saopštila je da su padavine proteklih dana nadmašile rekorde postavljene tokom jakog nevremena prije 11 godina (Reuters)

Najmanje 11 osoba je poginulo, a 27 se vode kao nestale u poplavama koje su pogodile Peking nakon rekordnih padavina, javili su u utorak kineski državni mediji.

Obilne kiše padaju već četvrti dan u Pekingu i obližnjim gradovima nakon što je tajfun sjevernoj Kini donio neprekidne padavine i poplave, prenio je Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Peking će prvi put upotrebiti rezervoar za poplave koji je izgrađen još prije 25 godina.

U kineskoj prijestolnici je od ponedeljka navečer zatvoreno više od 100 planinskih puteva i evakuisano više od 52.000 ljudi iz njihovih domova.

Nekoliko linija metroa u Pekingu, uključujući zapadna predgrađa, obustavljeno je.

Gradska vlast saopštila je da su padavine proteklih dana nadmašile rekorde postavljene tokom jakog nevremena prije 11 godina.

U julu 2012. Peking je pogodila najjača oluja od osnivanja moderne Kine.

Doksuri, jedna od najjačih oluja koja je pogodila Kinu, oslabila je dok se kreće ka unutrašnjosti zemlje, ali su vlasti upozorile da ostaju rizici od daljih poplava i klizišta.

U Pekigu su za danas prognozirane oluje sa grmljavinom, kao i za provinciju Hebei, javila je državna televizija CCTV.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada