Dvoje ubijenih, djeca među ranjenim u pucnjavi u Baltimoreu

Dvije osobe su poginule, a 28 ih je povrijeđeno, uključujući 14 djece, u masovnoj pucnjavi u Baltimoreu u američkoj državi Maryland.

Među povrijeđenima je 14 žrtava mlađih od 18 godina, objavila je policija (Reuters)

Dvije osobe su poginule, a 28 ih je povrijeđeno, uključujući 14 djece, u masovnoj pucnjavi u Baltimoreu u američkoj državi Maryland koja se dogodila u nedjelju poslije zabave, saopštila je policija.

Policija je navela da su ubijeni 18-godišnja žena i 20-godišnji muškarac, a da je devet osoba hospitalizirano, uključujući nekoliko koje se nalaze u kritičnom stanju, prenosi Tanjug.

“Među povrijeđenima je 14 žrtava mlađih od 18 godina”, rekao je vršilac dužnosti komesara policije u Baltimoreu Richard Worley.

Potraga za osumnjičenim

Worley je istakao da policija još traga za više osumnjičenih i pozvao građane da pruže informacije ili video snimke koji bi mogli da pomognu u identificiranju osumnjičenih, prenio je Reuters.

Sigurno znamo da ih ima više, ali ne znamo tačan broj osumnjičenih, rekao je Worley.

Tragedija je potresla grad Baltimore, 64 kilometra sjeverno od Washingtona, početkom vikenda pred praznik 4. jula, kada se Amerikanci obično okupljaju na zabavama, roštiljanju i vatrometima.

Pucnjava se dogodila na zabavi u četvrti Brooklyn Homes, kojoj je prisustvovalo na stotine ljudi, javili su lokalni mediji.

Svjedok je za TV stanicu Fox 45 rekao da se čulo 20 do 30 hitaca.

Izvor: Agencije