Bivši obavještajac: SAD od 1930-ih zna za postojanje vanzemaljaca

David Grusch je pred Kongresom rekao da je siguran da SAD posjeduje neidentifikovani zračni fenomen.

David Grusch je 36-godišnji američki veteran koji je bio član Operativne grupe za neidentifikovane leteće objekte (Reuters)

Uzbunjivač i bivši američki obavještajac David Grusch izjavio je da Sjedinjene Američke Države znaju za aktivnosti “neljudi” od tridesetih godina prošlog stoljeća.

Uzbunjivač je, tokom svjedočenja pred Nazdornim odborom Zastupničkog doma američkog kongresa, rekao da je apsolutno siguran da SAD posjeduje UAP (neidentifikovani zračni fenomeni) i napomenuo da to tvrdi na osnovu razgovora sa više od 40 svjedoka tokom četiri godine.

Na pitanje kongresmena da li američka vlada ima informacije o vanzemaljskom životu, Grusch je rekao da je SAD vjerovatno svjestan aktivnosti koje nisu ljudske od 1930-ih godina, prenio je Tanjug, pozivajući se na AP.

Tvrdi da zna “tačne lokacije” gde se nalazi ova tehnologija i navodi da je te lokacije “dostavio generalnom inspektoru, a neke i obavještajnim odborima”.

Suočio se sa ‘brutalnom odmazdom’

Grusch je tokom svjedočenja kazao da se suočio sa “brutalnom odmazdom” nakon što je, kako tvrdi, otkrio dokaze o tome da američka vlada krije dokaze o postojanju vanzemaljaca.

“Bilo je veoma brutalno i veoma nesretno, neke od taktika koje su koristili da bi me povrijedili, i profesionalno i lično”, rekao je Grucsh.

On je naveo da zna “više kolega” koje su fizički povrijeđene usljed aktivnosti UAP-a, a na zahtjev da kaže više detalja o tome, odgovorio je da “ne može ulaziti u detalje”.

David Grusch je 36-godišnji američki veteran koji je bio član Operativne grupe za neidentifikovane leteće objekte (NLO), a od 2019. do 2021. godine služio je kao predstavnik Nacionalne izviđačke kancelarije, jedne od pet velikih američkih obavještajnih agencija.

Izvor: Agencije