Paravojne snage zauzele sjedište policijske jedinice u Kartumu

Sudanske paravojne Snage za brzu podršku (RSF) saopštile su da su zauzele sjedište teško naoružane policijske jedinice u glavnom gradu Kartumu.

U saopštenju RSF-a se navodi da su njihove snage preuzele potpunu kontrolu nad objektom koji pripada Centralnoj rezervnoj policiji u južnom Kartumu (Reuters)

Sudanske paravojne Snage za brzu podršku (RSF) saopštile su u nedjelju da su zauzele sjedište teško naoružane policijske jedinice u glavnom gradu Kartumu.

U saopštenju RSF-a se navodi da su njihove snage preuzele potpunu kontrolu nad objektom koji pripada Centralnoj rezervnoj policiji u južnom Kartumu, prenosi Tanjug agenciju Reuters.

Paravojne snage su objavile i videosnimak na kojem se vide njihovi borci unutar objekta, od kojih neki uklanjaju kutije municije iz skladišta.

Intenziviranje borbi

U subotu kasno uvečer, borbe RSF-a i sudanske vojske su se intenzivirale, nakon što je sukob dvije strane ušao u 11. sedmicu.

Od početka sukoba, poginulo je gotovo hiljadu civila, a ranjeno je njih nekoliko hiljada.

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) procjenjuje da je više od 2,2 miliona ljudi raseljeno zbog trenutnog sukoba.

Izvor: Agencije