Kontrolirana eksplozija ispred Bakingemske palate, uhapšen muškarac

Uhapšen nakon što je u okolinu palače u Londonu bacio nekoliko komada municije za sačmaricu.

Čovjek je uhapšen kod ulaza u okruženje palače (Reuters)

Policija Velike Britanije u utorak je uhapsila jednog muškarca nakon što je došao do kapije Bakinhemške palače i ubacio stvari “za koje se sumnja da su patroni sačmarice” u okolinu palače, prenosi agencija Reuters koja se poziva na saopćenje londonske Metropolitan policije.

“Čovjek je uhapšen pod sumnjom na posjedovanje ofanzivnog oružja”, navodi se u saopćenju policije britanske prijestolnice.

U saopćenju, na koje se poziva Reuters, se navodi kako su službenici policije uhapsili čovjeka i odveli ga u pritvor. Dodaje se kako su postavljeni kordoni policije na lice mjesta.

Kontrolirana eksplozija

Britanski javni servis BBC navodi kako je jedan čovjek uhapšen ispred Bakinhemške palače gdje se zatim čula kontrolirana eksplozija.

Kolege sa BBC-a dodaju kako je muškarac uhapšen u približno 19:00 sati po lokalnom vremenu, te navode kako je u okolinu palače bacio municiju za sačmaricu.

Incident se dešava u vrijeme kada se policija i snage sigurnosti pripremaju za krunidbu kralja Charlesa u subotu kada se očekuje veliki broj ljudi na ulicama Londona i dolazak državnika iz cijelog svijeta na formalnu ceremoniju krunidbe, navodi Reuters.

Sumjiva vreća

Iz Bakinhemške palače navode kako ni kralj niti njegova supruga Camilla nisu bili u ovom zdanju u vrijeme incidenta.

Policija je saopćila kako su kordoni postavljeni nakon što je ustanovljeno da je muškarac imao sumnjivu vreću ili torbu.

“Nema izvještaja o pucnjavi niti o povredama policajaca ili civila”, naveo je šef policije Joseph McDonald.

Izvor: Agencije