Krije li se Putin i koristi li dvojnike da ga zamijene?

Kremlj je više puta odbacio spekulacije da je Putin, koji je na čelu Rusije od 1999. godine, bolestan.

Putin još uvijek nije objavio planira li se kandidirati za još jedan predsjednički mandat (EPA)

Kremlj je odbacio, kako je to opisao, laži da ruski predsjednik Vladimir Putin ima dvojnike koji ga mijenjaju i da većinu svog vremena provodi u bunkeru protiv nuklearnog zračenja, navodi Reuters.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov prokomentirao je, kako je naveo, izmišljotine o Rusiji u svom govoru u kojem se osvrnuo na historiju zemlje od pada Sovjetskog saveza 1991. godine, uzroke rata protiv Ukrajine i navodnu podmuklost zapadnog društva.

Peskov je tokom konferencije u Moskvi rekao: “Vjerovatno ste čuli da on (Putin) ima mnogo dvojnika koji rade umjesto njega dok on sjedi u bunkeru”, a zatim je, smijući se, dodao: “Još jedna laž.”

“Vidite i sami kako izgleda naš predsjednik. Bio je i ostao vrlo aktivan. Oni koji rade uz njega jedva ga mogu pratiti”, rekao je Peskov.

Kremlj negira navode

“Možete mu samo zavidjeti na njegovoj energiji. Jedino što možemo poželjeti je da mu to zdravlje potraje, ako Bog da”, nastavio je Peskov.

Kremlj je više puta odbacio spekulacije da je Putin, koji je na čelu Rusije od 1999. godine, bolestan.

Tokom zvanične posjete Moskvi prošlog marta, kineski predsjednik Xi Jinping rekao je Putinu kako je uvjeren da će birači ponovo podržati ruskog lidera na predsjedničkim izborima zakazanim za 2024. godinu.

Putin još uvijek nije objavio planira li se kandidirati za još jedan predsjednički mandat.

Izvor: Agencije