Izrael lansirao projektile na Siriju, povrijeđena dva vojnika

Protuzračna odbrana je oborila neke projektile, navodi se, dok je načinjena materijalna šteta.

Ministarstvo odbrane nije dalo nikakve pojedinosti o metama

Izrael je izveo zračne napade na ciljeve na području Damaska, iznad kojeg su se čule snažne eksplozije oko 1:20 po lokalnom vremenu, izvijestili su Ministarstvo odbrane i državni mediji.

Državna novinska agencija SANA rekla je da se sirijska protuzračna obrana “suprotstavlja neprijateljskim ciljevima” u ranim jutarnjim satima u četvrtak, izvijestio je Associated Press.

Pozivajući se na vojni izvor, državni mediji rekli su da je Izrael lansirao “određeni broj projektila” s Golanske visoravni, pri čemu su ranjena dva vojnika, te prouzrokovana “određena materijalna šteta”.

Sirijska protuzračna odbrana “oborila je neke od njih”, dodao je izvor.

Stotine napada posljednjih godina

“Oko 01:20 ujutro, izraelski neprijatelj izveo je zračnu agresiju iz smjera okupirane Golanske visoravni gađajući nekoliko položaja u blizini Damaska”, saopštilo je kasnije sirijsko ministarstvo odbrane.

Ministarstvo nije dalo nikakve pojedinosti o metama.

Izrael je posljednjih godina izveo stotine zračnih napada na mete unutar dijelova Sirije pod vladinom kontrolom, uključujući dva raketna napada ovog mjeseca na međunarodni aerodrom u Halepu, što je bio treći napad izraelskih snaga na taj objekat u šest mjeseci.

Izvor: Agencije