UAE poslao 226 aviona pomoći za Tursku i Siriju

Akcija prikupljanja pomoći se nastavlja, a do sada u ukupno 226 aviona dostavljeno je oko 7.249 tona pomoći za stradale u razornim zemljotresima.

Akcija pomoći je pokrenuta 7. februara, dan nakon zemljotresa u Turkskoj i Siriji (Anadolija)

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) objavili su da su u ukupno 226 aviona poslali pomoć za stradale u razornim zemljotresima koji su početkom februara pogodili Tursku i Siriju, javlja Anadolija.

Ministarstvo odbrane UAE na Twitter nalogu objavilo je najnovije podatke o akciji pomoći koja je pokrenuta u zemlji po nalogu predsjednika UAE-a Mohameda bin Zayeda Al Nahyana.

Akcija pomoći je pokrenuta 7. februara, dan nakon zemljotresa u Turkskoj i Siriji.

Akcija se nastavlja

U saopštenju se navodi da se akcija prikupljanja pomoći nastavlja, a da je do sada u ukupno 226 aviona dostavljeno oko 7.249 tona pomoći za stradale u razornim zemljotresima.

Broj poginulih u razornim zemljotresima koji su 6. februara pogodili južnu Turkiye dosegao je 48.448, saopštio je u ponedjeljak ministar unutrašnjih poslova te zemlje Suleyman Soylu.

Potresi magnitude 7,7 i 7,6 pogodili su 11 turskih provincija. Više od 13,5 miliona ljudi u Turkiye pogođeno je razornim potresima, kao i hiljade u sjevernoj Siriji.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada