SAD: Smrtonosna pucnjava u trgovini Walmart

Američka policija saopštila je da su četiri osobe povrijeđene u pucnjavi u prodavnici Walmart u Ohiju, a da je napadač izvršio samoubistvo.

Policija iz Beavercreeka rekla je da je reagirala na pucnjavu i da više nema prijetnje javnosti (Reuters/Screenshot)

Američka policija saopštila je da su četiri osobe povrijeđene u pucnjavi u prodavnici Walmart u američkoj saveznoj državi Ohio, a da je napadač izvršio samoubistvo.

Policija je navela da se napad dogodio u ponedjeljak i da su svi povrijeđeni prebačeni u bolnicu, prenio je Tanjug, pozivajući se na AP.

Stanje njihovih povreda za sada je nepoznato, ko i motiv napada.

Televizija WHIO javila je da je najmanje jedna osoba poginula, a da su tri povređene u pucnjavi u prodavnici Beavercreeku.

Očevici su rekli da je jedan muškarac otvorio vatru iz jurišne puške.

Policija Beavercreeka saopštila je da je reagovala na pucnjavu i da više nema prijetnji po sigurnost, prenio je Reuters.

Policija iz Beavercreeka rekla je da je reagirala na pucnjavu i da više nema prijetnje javnosti.

‘Više nema prijetnje’

Zgrada je osigurana i “u ovom trenutku nema aktivne prijetnje”, objavila je policija na platformi društvenih medija X, ne objavljujući nikakve detalje o mogućim žrtvama.

Slike s mjesta događaja pokazuju niz policijskih automobila s upaljenim svjetlima ispred trgovine.

“Doslovno sam samo kupovala stvari za Dan zahvalnosti i ovaj tip je prošao pokraj mene s jurišnom puškom i počeo pucati”, rekla je jedna žena u videu objavljenom na društvenim mrežama, dodajući da ne može utvrditi je li neko ranjen ili ubijen. “Trčala sam… Pucao je 10 puta… Sretna sam što sam živa”, rekla je uplakana.

Drugi svjedok na društvenim mrežama opisao je napadača kao “visokog, mladog bijelca” koji nosi vojnu torbu.

Beavercreek je grad od gotovo 46.000 ljudi istočno od Daytona.

Izvor: Agencije