Joe Biden intervjuiran u slučaju povjerljivih dokumenata

Specijalni tužitelj mjesecima je istraživao predsjednika SAD-a zbog osjetljivih zapisa otkrivenih u njegovoj kući u Delawareu te u uredu u Washingtonu.

Povjerljivi dokumenti otrkiveni su u garaži i susjednoj sobi u predsjednikovoj kući u Wilmingtonu (AP)

Američki predsjednik Joe Biden intervjuiran je dva dana u istrazi posebnog tužitelja o njegovom postupanju s povjerljivim dokumentima, saopćila je Bijela kuća.

Biden se dobrovoljno podvrgao razgovoru koji je počeo u nedjelju i završio u ponedjeljak, navodi se u saopćenju iz ureda predsjednika, prenosi Hina.

Specijalni tužitelj Robert Hur mjesecima je istraživao predsjednika SAD-a zbog osjetljivih zapisa otkrivenih u Bidenovoj kući u Delawareu te u uredu u Washingtonu.

Dobrovoljna saradnja

Povjerljivi dokumenti iz Bidenovog vremena kao potpredsjednika otrkiveni su u garaži i susjednoj sobi u predsjednikovoj kući u Wilmingtonu, Delaware.

Vladini dokumenti također su pronađeni u Bidenovom uredu u Penn Biden centru u Washingtonu prošle godine, prema Bijeloj kući.

“Kao što smo rekli od početka, predsjednik i Bijela kuća sarađuju s istražnim tijelima. Javnost obavještavamo o svim novostima”, rekao je glasnogovornik Bijele kuće Ian Sams u izjavi.

Izvor: Agencije